Over

Tom Van de Gracht

Zaakvoerder & Chef Kok

Tom studeerde af aan de Hotelschool van Koksijde in 1986.

Na zijn studies werkte hij in verschillende binnenlandse en buitenlandse restaurants met gerenommeerde chefs. Hij keerde naar Vlaanderen terug om zich aan te bieden voor zijn legerdienst. Tussendoor leerde hij met vrachtwagens rijden, en die ervaring zou hem later nog goed van pas komen.

Hoe dan ook, breken met de horeca deed hij niet, hij was zelf 4 jaar lang succesvol traiteur-banketaannemer in bijberoep. De keuken is zo altijd een passie gebleven.

In 2009 werd BVBA Mobile Cooking opgericht en kwam hij geheel toevallig in het wielrennen terecht. Ondertussen beschikt hij over een uitstekend uitgeruste kooktruck en werkt hij reeds jarenlang als chef-kok voor diverse wielerploegen in binnen- en buitenland.

Momenteel is Tom met de mobiele keuken de chef-kok voor het team Dimension Data - for Qhubeka". Een succesvolle professionele wielerploeg uit Zuid-Afrika met het hart op de juiste plaats: Qhubeka zamelt fondsen in om in de meest afgelegen gebieden in Afrika de plaatselijke bevolking fietsen te schenken. Een duurzame manier om gezinnen te verbinden, gezond transport en dikwijls een grote stap op weg naar werk.

De eerste en belangrijkste missie van Mobile Cooking is namelijk gezond en lekker koken voor wielrenners. Een nevenactivitiet van Mobile Cooking is echter het verzorgen van catering (bijvoorbeeld tijdens filmopnames) op locatie.

Craft-tafel en snacks, een vers bereide lekkere lunch op de gekste locaties: we zijn met onze kooktruck en bijhorend materiaal perfect in staat om aan de wensen van de klant te voldoen.

Naast dit alles organiseert Tom workshops en kooklessen, als sportliefhebber in het algemeen en wielerliefhebber in het bijzonder in gezonde sportvoeding.